Bishamon L-pentue 2012 *25.10.2012

FI*Bishamon Iia Illuusia x CH FI*ZirCat's Grand Canyon

 

17.06.2014

Kiusa on löytänyt uuden kodin Keuruulta.

Uusia pentuja suunnitteilla vuodelle 2015 yhdistelmästä Ninelli´s Yin Yang x Bishamin Iia Illuusia.

11.07.2013

Bishamon Lovey Dovey Laylah "Kiusa" ei ollut "kokeilukodissa" entuudestaan asustaneen korat- naaraan mieleen ja palautui takaisin kasvatuskotiinsa. Parisen vkoa sitten Kiusa steriloitiin ja etsii nyt jälleen uutta kotia. Koiriin tottunut, ihmisrakas ja kovin eläväinen otus siis tarjolla, tavallisuudesta poiketen mielummin ensimmäiseksi/ ainoaksi kissaksi (saattaa myöhemmin kaivata rinnalleen kaverin). Edelleen näyttelytasoinen, karkeloissa juokseminen ei kuitenkaan vaatimuksena.

23.05.2013

*Bishamon Lovey Dovey Laylah "Kiusa" lähtee tänään "kokeiluun" naapuriin, josko siitä olisi koratin kaveriksi. Nyt peukut pystyyn, että kaikki menee hyvin!!

27.04.2013

FI*Bishamon Lovey Dovey Laylah "Kiusa" etsii edelleen uutta kotia. Erittäin hyväluonteinen ja ihmisrakas, leikkisä naaras. Rokotettu ja muutenkin asianmukaisesti hoidettu. Tottunut koiriin- tosin koiramme eivät ole tottuneet Kiusaan :) Kiusa on näyttelytasoinen, mutta pakko sen kanssa ei ole hippaloissa kiertää. Kiusasta saa helppohoitoisen ja rakastavan perheenjäsenen, joka todennäköisesti tulee toimeen myös muiden kissojen kanssa. Ota yhteyttä!

 

21.04.2013

Sivustoa seuraaville: pahoitteluni päivitysten vähyydestä ja epäloogisuudesta. Kevät tuo monenlaista puuhaa tullessaan..

Kiusa ja Karma näyttelivät TUROK: n maalisnäyttelyssä molempina pvinä. Kiusa pentuluokassa ja Karma kastraateissa. Kiusalle molempina pvinä erinomaiset arvostelut ja Ex 1, sunnuntaisessa TP- kutsussa hävisimme bengalille. Karmalle lauantaina Ex2 ja sunnuntaina Ex1 kera sertin, TP- valinnoissa hävittiin- yllätys- bengalille. Kiusa tuntuu olevan kuin kotonaan, vie sen sitten minne hyvänsä. Karma taas tapansa mukaan piiloutui verhojen taakse. Sen verran vielä Karmaa aion kiusata, että marraskuusn TUROK:n nlyyn sen ilmoitan; josko se kolmas serti sieltä pompsahtaisi. Kiusa etsii edelleen uutta kotia, nyt löytyy ilmoitus Apulastakin, Burmayhdistyksen pentulistan lisänä.

28.02.2013

Kiusa- kissanpentu (os. Lilja) etsii edelleen uutta kotia. Näytelmiä käytiin harjoittelemassa TUROK ry:n Kissanpäivät- esittelynäyttelyssä, jossa neiti käyttäytyi erinomaisen hyvin. Stressinmerkkejä ei ollut nähtävillä; rotuesittelyn kakkoskierroksella assistenttina ollut mieshenkilö pärjäsi Kiusan kanssa ongelmitta. Maaliskuussa sitten edessä tosikoitokset TUROK ry:n KV- näyttelyssä, jossa nähtävillä myös kahta puuttuvaa sertiään metsästävä Karma.

15.02.2013

Viikko on ollut kovin vilkas, kun hollantilaispariskunta on vierailullaan. Kaikki kissat ovat olleet kovin innoissaan uusista ulkomaanystävistään aina rasittavuuteen saakka- äiti eli minä, ei ole juurikaan huomiota saanut lukuunottamatta öitä, jolloin ystävien makuukammarin ovi pysyy suljettuna ja kissanriekaleet kaivautuvat äiteen peiton alle tuvan laverille. Lilja on saanut uudeksi nimekseen "Kiusa" -pitäähän kaikkien samaa lajia edustavien nimien alkaa samalla alkukirjaimella. Luonteensamukaisen nimen Lilja kyllä saikin..

Karman kasvatuskodista saimme postia eilen ystävänpäivänä. Lämmitti sydäntä, kerta kaikkiaan..

Lilja eli Kiusa on edelleen ilman omaa uutta kotia ja on nähtävillä sekä Turok ry:n Kissanpäivillä että maaliskuun KV- näyttelyssä molemina päivinä.

27.01.2013

Pesä on tyhjentynyt ja hiljentynyt! Lysti lähti uuteen kotiinsa Helsinkiin jo eilen lauantaina, Lätsän ja Lahjan uudet omat ihmiset kävivät tänään. Lätsä sai uudeksi nimekseen Leo ja minä sain suuren kunnian päästä Leon kummitädiksi!

Aikuiset kissat eivät tunnu edes huomaavan, että lauma on pienentynyt, mutta vielä kotiin jäänyt Lilja juuri säken raapimapuun makuupaikassaan maukumalla kutsui tovereitaan. Vanhukset ovat koisineet uuninpankolla iltapäivästä saakka, eikä ihan sinne asti pienen Liljan hyppytaidot vielä riitä. Karma kyllä pitää hienoa huolta veljentyttärentyttärestään; parin tunnin nokoset otimme Liljan ja Karman kanssa sohvalla.

Kati on lisännyt uusia kuvia Galleriaansa, samoin minä. Lahjan nukkuma-asento kun oli tänään vähintääkin valokuvan arvoinen.. Laitelkaahan te uudet kodit minullekin kuvapostia tähtihetkistänne!

25.01.2013

Viimeinen yhteiskuva tältä aamulta. Kamerakin otti ja löi yhteistyösopimuksemme irti heti kuvan ottamisen jälkeen. Tässä myös katsaus siihen, missä mittakaavassa yöni vietän; tuohon kööriin kun vielä lisää täysikasvuisen ihmisen, ei näin "ulkoapäin" katsellen jaksa käsittää, miten kolmenistuttava nahkasohva meidät kaikki on kyennyt majoittamaan..

24.01.2013

Toinen eläinlääkärireissu takana ja kaikki hyvin! Pentujen pyydystys kantokoppaan ei ollut ihan yksinkertaista; kolme kun oli lootassa niin viimeistä laittaessa taatusti joku livahti ulos. Matkustus, jälleen kerran, oli sekin hieman rasittavaa, koska oma autoni teki eilen tepposet ja "faijan beeämween" takapenkillä istuttiin, Kenkku- koira (samalla reissulla tutkittiin Kenkun korva), kissanpennut ja minä. Lapset tekivät selväksi, että koirat ei ole pop eivätkä rock. Mitään traumoja reissusta ei kuitenkaan koitunut; Tuomo- sedän pöydällä olivat jokaikki kuin kotonaan eikä inahdustakaan, sähinästä puhumattakaan, kuulunut vaikka niskaan laitettiin isompaakin neulaa siruja asennettaessa. Kehräystä sen sijaan kuului- kaikilta ja loputtomasti. Napatyrää ei löytynyt keneltäkään, eikä sen puoleen muutakaan huomauttamista. Kotiintultaessa luonnollisesti oli pientä väsymystä havaittavissa mutta parin tunnin nokosten jälkeen oli jo täysi meno päällä. Täällä kaikki siis lähtövalmiina!!

Lilja, joka vielä on ilman kotia, on nyt ilmoitettu sekä TUROK ry:n Kissanpäivät- esittelynäyttelyyn että Turun maaliskuun kansainväliseen kissanäyttelyyn.

19.01.2013

Toinen Mirrix- madotus hoidettu ja lapsille tilattu pentuetarkastus-, rokotus- ja sirutusaika ensi viikon torstai- aamulle. Sen jälkeen se on sitten menoa.. Ei enää telineeltä alasrevittyjä pyykkejä, ei enää ylösnostettuja verhoja, ylikansoitettua sohvaa, kukkamultia kaivettuina lattialle, verillepureskeltuja sääriä.. koiratkin pääsevät takaisin laumansa pariin vietettyään useamman kuukauden omissa oloissaan koirahuoneessa. Hämmentävän ristiriitaisia tunteita herättävä tilanne :/

Uudet kodit voivat halutessaan hankkia "tuttua muonaa" valmiiksi kotiin pennun saapumista varten. Kopioin siis tähän pennun mukana tulevasta hoito- ja ruokintaohjeesta sen osuuden, jossa kerrotaan, mitä pennut ovat kasvatuskodissaan tottuneet syömään:

Pennut ovat tottuneet syömään kohtalaisen paljon erityyppisiä ruokia. Nk. kotiruokia ovat olleet kuumalla vedellä huuhdellut katkaravut (ylimääräisen suolan poisto), keitetty kana, raaka kana, raaka jauheliha sekä raaka naudan suikalepaisti (ensin pakastettuna, jonka jälkeen voi syöttää raakana). Nokare suolatonta voita (ei margariinia) kotiruokien joukkoon lisää maistuvuutta. Kypsää seitiä  pennut ovat syöneet noin kerran viikossa. Pennuille on annettu myös kermaviiliä. Mikäli haluaa syöttää raakaa lihaa, se täytyy käyttää pakkasen kautta (24 h) loistartuntavaaran eliminoimiseksi. Sisäelimiä saa antaa vain kerran viikossa (sydän, munuaiset, maksa). Maksaa (tai muitakaan sisäelimiä) emme ole pennuille syöttäneet, koska se aiheuttaa helposti ripulia, mutta toki siihenkin voitte kissanne jatkossa pikkuhiljaa totuttaa.

Lisäksi pennut ovat tottuneet syömään erilaisia valmisruokia, sekä purkki- että kuivamuonaa. Kokeiltuja ja käytettyjä merkkejä ovat esim. Animondan vuokaruoka vom Feinsten. Myös Almo Naturen, Applawsin ja Feline Porta 21 purkit sekä Rafinen pussiruoat ovat maittaneet hyvin. Kuivaruoista olemme syöttäneet Royal Caninin ja Profinen pentukuivanaksuja, ovat päässeet maistelemaan myös aikuisten Royal Canin Exigent, Orijen- ja Josera Culinesse- naksuja

Mirjamin (Arbiter- kissala, emänisän kasvattamo) kulinaarisia ohjeita on myös käytetty hyväksi.

Keitetty kananmuna unohtui joukosta, samoin morttelilla muonan joukkoon, valmisteen annostusohjeen mukaan, murskatut Aptuksen MultiCat ja Calfosum. Näitä saa apteekista. myös Möllerin Tuplaa olen välillä saksinut muonan joukkoon.

14.01.2013

Suuret kiitokset kaikille eilisen pentuekatselmuksen osallistujille! Ihanaa, kun on talo täynnä burman hurman tunnustavia samanuskoisia :) Marko otti paljon kuvia, laitan sitten linkkipäivitystä, kunhan saavat kuvat käsiteltyä ja siirrettyä webgalleriaansa.

Pennelit innostuivat sekä vieraiden että minun soffa-evakkoni myötä siirtämään oleskelureviiriään koko talon kattavaksi. Koordinaatio- ja hyppykyvyt kun eivät ihan vielä riitä kaikkeen mitä saatavilla olisi, niin piti raivata koko huushälli nyt pennunkestäväksi. Yritystä kyllä on, tahdosta puhumattakaan mutta kun ne kyvyt.. kaikki vähänkään reunoille asetellut tarvikkeet lentävät lattialle armotta. Aikuisten ruokakupit eivät nekään ole enää turvassa joten nyt sitten kukakin syö mitä sattuu mistäkin kupista löytämään ja niitä kuppeja pitää ripotella vähän sinne sun tänne.. Sohvalle evakoituminen kunnon yöunien toivossa ei auttanut. Ainoa muutos futoniin oli se, että nyt, kolmenistuttavassa nahkasoffassa, tilaa kuudelle burmalle emäntineen on merkittävästi vähemmän.

Kovin nopeasti on aika mennyt, loppujen lopuksi. Pari viikkoa enää siihen, kun lauma pienenee.. näitähän voi tulla melkein ikävä :(

11.01.2013

Uneton yö takana- ja mitä luultavimmin myös edessä. Koko kuusipäinen lauma on nyt keksinyt sen, että jos peiton alle ei pääse, jäädään sen päälle. Minä siellä alla, kahden peiton ja kymmenen burmakilon alla olen melko jumissa. Ei pääse kääntymään (ainakaan ilman heräämistä) eikä auta sekään, että kiukuspäissään liu´uttaa koko lauman lattialle. Ei kulu kahta sekuntia, niin koko lössi on taas kasassa. Minun päälläni.

Nörttikissanalut olivat työpvän aikana saaneet jotenkin tuunattua reititin- modeemihässäkkäni siihen kuntoon, että kaikki mahdolliset yritykset muodostaa yhteys verkkoon olivat tuhoon tuomittuja. Tämä huolimatta siitä, että "KISSSSAPOISSSS" -käsky kevyellä niskapersotteella höystettynä on jo sen verran sisäistetty, että sen kaikuessa korvat vedetään luimuun ja jähmetytään paikalleen. Mistään muusta en ole pentuja kieltänyt, kuin työpöydälle hypinnästä- tottakai se on lapsenmielisille se kaikkein paras paikka, vaikka tukkapöllyä tuleekin. Kiukku ja Karma ovat ajan myötä oppineet pysähtymään/lopettamaan toimintansa jo hollanninkielisellä "NEE" -käskyllä; sanavalinta juontaa juurensa tuonne koirapuolelle (hollannintuonteja suuri osa). On helpompaa, kun koko lauma pysähtyy tarvittaessa samalla käskyllä. KISSSSSAPOISSSSIA käytetään aikuisilla lähinnä kaukokäskynä. Äänensävyn olen kyllä todennut parhaimmaksi koulutuskeinoksi- oli käskysana mikä hyvänsä.

Nyt kasaan lauman ja yritän, ikävä kyllä keinotekoisesti, saada kunnon yöunet alle ennen viikonloppua. Parhaimmillaan 17 henkeä olisi tulossa sunnuntaina syynäämään pentujen elämää. Äidiltä on tilattu kaksi voileipäkakkua, Tannisten pipparskakkuja on kaapissa säilössä, koko perhekunnan kahvikalusto valjastettu, selitykset "remontin keskeneräisyydestä" kirjattu muistiin ja huomenissa koitan siivota isommat koirantuhoamat pois silmistä. - Tervetuloa!

09.01.2013

Valtakunnassa kaikki hyvin! Olen jopa saanut yörauhan, kun peitän itseni päätä myöden päiväpeiton alle jolloin pikkuriiviöt eivät pääse pureksimaan koipiani. Liljalla ja Lahjalla molemmilla ollut vuorokaudenmittainen "silmävamma", joka todennäköisimmin on telminnän melskeessä aiheutunut pikkuvamma pentuesisaruksen kynnestä. Molemmilla tosiaan kestoltaan tuo vuorokausi joten mistään suuremmasta ei liene ollut kyse.

Iso ilo irtoaa yläkerran tädille hankitun taulutv:n pakkauslaatikosta, johon mattopuukolla tein pari koloa yhden avonaisen sivun lisäksi. Tuvan raapimapuu on jo vakiopaikkoja enkä enää keräile perhettä kasaan yöpuulle mentäessä; kunhan tarkastan, että pääluku täsmää ja kaikilla on hyvä olla. Aamulla herätessäni ovat kaikki kuitenkin löytäneet tiensä Banaanivillen raunioille patterin viereen.

Ensi sunnuntaina on tiedossa virallinen Pentukatselmus; tarjolla äiteentekemää voileipäkakkua ja Tannisen kanapeetä. Mariannekarkkeja kans. Tervetuloa klo 13:00, ilmoittauduthan ennakkoon jollekulle, jonka yhteystiedot löydät ensinnä.

Galleriaan latautuu paraikaa uusia kuvia, tällä kertaa vihdoin Lystistäkin, sekä koko tyttölaumasta yhdessä. Meidän Maustetytöt on rock ja pop!

Lahja hyppäsi juuri syliini ja hämmästelee näppäimistönkäyttöäni- annetaanpa tytön koittaa: kj66t6 -Lahja on puhunut.

04.01.2013

Pentujen rekisterikirjat löysivät tänään tiensä makuuhuoneeni kirjoituspöydän laatikkoon. Nyt ovat siis luovutusikää, toista rokotusta ja pentutarkastusta vaille valmiita uusiin koteihinsa! Mikäli mitään erikoista ei lääkärikäynnin yhteydessä tule esiin, uudet kodit voivat siis alkaa varustautumaan siihen, että 26.01 alkaen lapset olisivat lähtövalmiina. Kasvattajan kanssa saatte tietenkin käydä tarkemmat keskustelut ajankohdasta.

Pyykinkuivaustelineet kaatuilevat, vaatteet vedetään kaapeista ja yöt kuluvat milloin mihinkin ruumiinosaani kohdistuvien kynsimishyökkäysten katkaisemina. Viikonlopun aikana suoritan väliaikaisen yöpymismuuton tupaan, ei tässä muuten pysy hermot kasassa rauhallisemmallakaan keinoemolla :)

Pennut on lisätty sukutaulutietokantaan, linkit tulevat kuntoon pentujen omille sivuille jahka siellä toisessa päässä saavat tiedot nakutettua koneelle.

02.01.2013

Pikaiset päivitykset: Lätsän sivuille lisätty "oma" profiilikuva ja pari (jälleen huonolaatuista) kuvaa lisätty Galleriaan. Koko kämppä alkaa olemaan käytössä; nukkumaanmenoajan tullen saa kersoja kerätä pesään mitä ihmeellisimmistä paikoista.. Kiukku ei enää imetä, mutta on välillä kovin hätääntyneen oloinen, kun yrittää pysyä kartalla jälkikasvunsa olinpaikoista.

30.12.2012

Vieraita kävi taas Helsingistä saakka ja "Lahja" -tyttönen on nyt sitten virallisesti valittu uuteen kotiinsa, ja ihanaan sellaiseen pääseekin! Pojat ovat oikein tehneet kalenterin laskeakseen, milloin uusi pentu kotiin tulee :)

Pennuille tehty alustavat omat kotisivut, linkit löytyvät tuolta sivusta. Kaikilla sivuilla komeilee kuvana vielä emä-Kiukun yrmeä naamataulu, mutta eiköhän noitakin ehdi tässä päivittelemään, kun kuvia saa taas otettua! Kasvattaja kävi suorittamassa ensimmäisen kynsienleikkuun ja Zooplussan 11.5 kg:n ruokapaketti on korkattu. Nyt pennut syövät siis pentukuivamuonan (Purina & RC) ja raakaruoan (naudan jauheliha, naudan suikalepaisti, keitetty kana, raaka kana, keitetty kananmuna, kanaöljy, keitetty seiti, kermaviili) ohella myös teollista purkkiruokaa. Laatikosta löytyy Animondaa, Almoa ja Vom Feinsteinia, erilaisine raaka-aineineen. Vitamiineja tietty tykö, vettä juovat kaikki oikein mielellään. Karman herkut, RC:n Exigent ja Joseran Culinesse näkyvät myös maistuvan- vastineeksi Karma käy napsimassa babyraksuja ja sedällä on paino noussutkin ennätyslukemiin. Kastraation jälkeen (kesä 2009) on kuitenkin lsiäpainoa kertynyt vain 400 grammaa joten huolissaan ei tässä vielä laisinkaan olla.

Karma on ilmoitettu TUROK:n kevään näyttelyyn, molemmille päiville. Mikäli Lilja ei piakkoin uutta kotia löydä, pääsee sekin tutustumaan näyttelyiden ihmeelliseen maailmaan!

27.12.2012

Jopas on taas lomailun jälkeen käyntiinlähtö vaikeaa. Varsinkin autollani, jonka akku oli viikon joutenolon aikana päässyt tyhjentymään. Tämä seikka kävi tietenkin ilmi vasta sitten, kun olin "olevinaan ajoissa" saanut kuusi kissaa sullottua puoliksi banaanilaatikoista kyhättyihin kuljetusbokseihin, valmiina rokotusreissua varten. Naapurissa asuva äitini on kuuroutensa lisäksi aamu-uninen ja viideltäheräävä isäni sairaalassa joten muutama tovi, parisen tusinaa ikkunaan heitettyä lumipalloa, kymmenisen puhelinsoittoa ja lukematon määrä ovikellonpimputuksia kului, ennenkuin pääsin käsiksi vara-autoon, elikot pakattua ja matkaan. Yhtä kaikki kiire oli turhaa; henki-eläinlääkärimme Tuomo Waltarin sijaisena ensimmäistä pvää toiminut Jan Myllykoski oli aivan yhtä myöhässä ja "maanantaikuutamolla" kuin minäkin =) Minulla kun lauman koko on mitä on ja ell- käyntejä (onneksi vain rokotuksia ja sirutuksia, *kop kop*) tiuhaan tahtiin, osasin jopa hieman neuvoa Jania, mistä kaapista minkäkin tarvikkeen olen Tuomon joskus nähnyt ottavan. Osasin kyllä eläytyä Janin tunnetilaan hyvin- 25 vuoden lomittajanuran aikana on työpaikka vaihtunut pahimmillaan viisikin kertaa viikossa, aina uusin työtiloin ja -välinein. En karetu sit pätkäkä.

Nooh, kaikki sujui loppujen lopuksi hyvinkin mallikkaasti. Karman omistajana ja Kiukun & lapsien hoitotätinä olen hyvin ja erittäin ylpeä holhokkieni käsiteltävyydestä edellämainitunlaisessakin sähellyksessä. Kaikki kolme kuljetusboksia olivat äänettömiä koko automatkan ajan, pennut olivat tutkimuspöydällä kuin kotonaan eikä Janilla ollut mitään vaikeuksia käsitellä kissoja. Pennut saivat työnimillään (Lätsä, Lysti, Lilja ja Lahja) ja EMS- koodeilla identifioituihin rokotuskortteihinsa ensimmäisen rokotuksensa kissaruttoa ja -flunssaa vastaan (kolmoisrokotus), Kiukun rokotukset uusittiin ja Karma sai rokotusuusinnan lisäksi mikrosirun niskaansa. Seuraava reissu sitten tammikuun 24. pvänä.

Kissaliitosta ei vielä ole rekisteröintipapereita tullut, mutta Tamikolta taisin saada luvan julkistaa lapsien viralliset nimet! Ruskea poika, "Lätsä": Bishamon Leon Leeuwenhoek. Suklaanaaras, "Lysti": Bishamon L'Ultima Stellare. Suklaakilpikonnanaaras "Lilja": Bishamon Lovey Dovey Laylah ja sinikilpikonnanaaras "Lahja": Bishamon Lighthearted Leia. Kunhan tässä joudan, saa jokainen pentu "oman" sivunsa.

Uusia kuvia olen lisännyt PentuGalleriaan, pakko tähän kuitenkin liittää pari otosta; ensinnäkin Karman (ja Kiukun isän, lapsien emänisän) kasvatuskodista mukaansaatu nostalginen, useasti matkoillamme ihailuja osakseen saanut ja mahdottoman kätevä kuljetusboksi osoittautui suosituksi oleskelupaikaksi jo ennen ensimmäistä matkustusta. Toinen kuva on otettu heti reissusta kotiutumisen jälkeen- ensimmäistä kertaa sain varastettua muistikortille hetken todellista perhe- ja sukulaisonnea. Jos tämä ei ole Rakkautta niin mikä sitten on?

 

26.12.2012

Johan siitä joulusta päästiin! Yhdeksän elinviikkoa täytyy tänään! Kakaralaumalle on tuotu kolme kuljetuskoppaa omaan huoneeseensa tutustumista varten; huomenna aamunkoitossa lähdemme ihan ekalle autoreissulle, eläinlääkäriin ekoja rokotuksia hakemaan. Myös Karma ja Kiukku saavat omat piikkinsä niskanahkoihisa. Ans kattoo, kuinka tämänpäiväisen lumipyryn jäljiltä autotalliin yleensä pääsee, saati saa auton sieltä ulos.. Lapset ovat selvästi hyvin harakkamaisia (entisten ja nykyisten talonasukkien palkintokaappi on kovin kiinnostava kaikkine kiiltävine pokaaleineen ja liuhuavine nauhoineen) sekä tietojenkäsittelytieteellisesti suuntautuneita (tietokone oheislaitteineen on tutkittu ja opiskeltu. Kiukku-emo selvästi jo vieroittaa itseään lapsistaan- yhä useammin sen löytää Karman kyljestä uuninpankolta. Kuitenkin, pieninkin vinkaisu tai eripura saa heti äidinvaistot heräämään.

24.12.2012

22.12.2012

Pennut saivat eilen ensimmäisen Mirrix- matokuurinsa. Osansa tökötistä sai myös makuukammarin kirjoituspöytä. Karma on löytänyt talven ilot ja muuttanut kuivamuona- ja vesikuppiensa kanssa uuninpankolle. Pennuille avautui uusi maailma, kun Mania- koiran juoksuaika päättyi ja naaraskoira muutti takaisin koirahuoneeseen muiden lajitoveriensa joukkoon. Keittiötä pidemmälle eivät lapset vielä uskaltaudu mutta OIH! tuota tutkimusretkeilyn iloa ja onnea! Hieman kartionmallisesta pyykkikorista on kehkeytynyt oiva juoksupyörä, jota varsinkin sinikonnatyttö pyörittelee pitkin ja poikin kammaria- oli korissa pyykkejä eli ei :) Taloutemme burmat pääsivät jälleen etusivun uutisiin Kiukun ja Lystin toimiessa Turun Rotukissayhdistyksen Turokatti 4-2012- lehden kansikuvatyttöinä ja Karman ja Kiukun joulutervehdyksen taustakuvatuksena.

21.12.2012

Maailmanlopusta selvitty hengissä, pennut saivat eilen ensimmäisen Mirrix-matokuurinsa. Uutena villityksenä pyykkien painosta jo taipuvalla kuivaustelineellä taiteilu (suklaakilppari) ja äitin ja Karman kanssa peiton alla nukkuminen (Lätsä-poika). Ensimmäisenä ovella on vastassa suklaatyttö. Yöt ovat levottomia; useampaan otteeseen herään täydestä unesta kauhuissani, kun pennut kirjaimelliset liitävät suoraan kasvojeni päälle tai ovat salaa kaivautuneet peiton alle ja hyökkäävät jalkoihini koko kynsivarustuksellaan. Ruokavaliosta on nyt jätetty puuro pois ja RC Baby- ja Purina- kuivamuonan, Almo- purkkiruoan ja keitetyn kananmunan lisäksi pennut saavat raakaa naudan suikalepaistia ja paistijauhelihaa, keitettyä silakkaa ja keitettyä kanaa. Saksasta on saapumassa 11.5 kg erisorttisia teollisia purkkimuonia mutta taitavat toimittaa vasta joulun jälkeen, koska Itellan seurannan mukaan "Lähetyksen toimituksessa on havaittu poikkeama. Lähetys voi mahdollisesti viivästyä."

17.12.2012

Eläinten joulurauha julistettiin Turun Mikaelin kirkossa 15.12, meillä sitä juhlistettiin pari päivää myöhemmin, uunilohen muodossa. Sanan "rauha" varsinaista merkitystä ei tässä laumakoossa tosin tunnisteta; Kiukku- emon revittyä makuukammarin lattiamatosta melkomoisen riekaleen pieneksi silpuksi, on nyt talon kuudesta huoneesta jäljellä enää yksi, jossa lattian päällyste ei ole jonkin eläinlajin tuhoama.

Pennut aloittivat sängyssä nukkumisen viime yönä. Aamukuudelta kellon soidessa, olen tottunut jo Karman vakioasentoon polvitaipeissani, mutta nyt karvaisia tuntemuksia löytyi lähes joka puolelta. Kummasti se alitajunta vaan osaa pitää tämänkinkokoisen ruhon paikoillaan- ennakkoon hieman pelkäsin ruhjovani pennut, kun tämä hetki koittaa. Kaikki kuusi hurmaavaa burmaa olivat kuitenkin aamulla hengissä ja löytäneet kukin oman paikkansa futonin tarjonnasta.

Uusia teknolookisia kuvia lisätty KittenGalleryyn.

Rauhaisa Lohi:

13.12.2012

Meillä kävi vieraita ihan Isosta Kirkonkylästä, Helsingistä, saakka lopputulemanaan se, että suklaatyttö muuttaa aikanaan ruskean Siiri- burman kaveriksi. Sinikilpikonnatytön ja ruskean Lätsä- uroksen ollessa myös varattuja, jäljellä olisi vielä äärettömän kaunis suklaakilpikonnatyttö, emonsa kopio. Uusia kuvia lisätty pentugalleriaan; yllätin kameran kanssa Karma-sedän ei-niin-kollimaisista puuhista.. :) Rekisteröintipaperit lähteneet Kissaliittoon ja ensimmäinen rokotus tilattu parin viikon päähän.

10.12.2012

Sijaiskodin virallinen, mutta huumorilla kirjoitettu jeremiaadi: Kuusiviikkoiset kissanpennut on HIRVEITÄ!! Noin. Nyt se on sanottu ääneen. Kiitos erinomaisen emokissa-Kiukun sekä Karma- sedän hoivan, pennut ovat hyvinkin "huolettomia" -lukuunottamatta niiden uusinta villitystä viettää yönsä minun sängyssäni, mielummin peiton alla tahi kasvojeni päällä. Vakavaa ja jatkuvaa lääkitystä vaativa unihäiriöni, puhumattakaan yöaikoina pahimmillaan vaivaavaa selkävammaani ei todellakaan auta se, että tunnin välein herään joko siihen, että "jokin" kiipeää kynsiään käyttäen pitkin paljasta säärtäni tahi siihen, että "jokin" hyppää metrin loikalla keskelle kasvojani. Voin kertoa, että sydänpysähdyskin on ollut peljästyksen vuoksi jo lähellä...

Mutta ovathan nuo syötävän suloisia :) Suklaa- tai sinikonnatyttö vielä ilman uutta kotia, varaa omasi ennekuin pääsevät loppumaan!! :)

07.12.2012

Itsenäisyyspäivää (ja virallista kuusiviikkoissyntymäpäivää) juhlistettiin pentujen parissa aloittamalla kuivamuonan maistelu. Yllätin sinikilpikonnanaaraan Karman muonakupilta pistelemässä aikuisten raksuja suuhunsa hyvällä ruokahalulla. Ei siinä sitten muu auttanut kuin ladata kakaroille oma kuppi täyteen jonka sisältöä olikin yön aikana verotettu ihan kiitettävästi. Pennut saivat myös lapsiterapiaa kun kummipoikani kävi visiteeraamassa. Korjattu tuo Katin kuvien linkki, nyt pitäisi toimia.

03.12.2012

Ruskea Lätsä- poika on nyt sitten virallisesti "varattu" ja sitä kovasti odotellaan uuteen kotiinsa Tampereelle! Ensimmäinen "virallinen" vierailu on suoritettu ja lapset kättäytyivät kovin kissamaisesti. Hullumaista, kuinka pieneksi maailma taas osoittautui; Lätsän tuleva uusi perhe oli käynyt aikoinaan Karmaa katsomassa syntymäkodissaan ja nyt Lätsä saa kaverikseen Karman velipuolen. Sitä tietenkään unohtamatta, että Karman veli Corleone on Lätsän emän isä.. :)

Isä- Melvinin omistaja-kasvattaja Kati on ladannut vierailullaan ottamansa kuvat verkkoon, näitä upeita otoksia voi käydä ihastelemassa sivupalkista löytyvästä uudesta linkistä.

30.11- 01.12.2012

Pentuekatselmus tehty pentueen isän ja emän kasvattajien osalta. Kovin kauniiksi lapsia kehuttiin, mutta eivätkös ne kaikki pienokaiset sellaisia ole :) Hiekkalaatikolla käydään jo ihan itsestäänselvyytenä, kaikilla painoa reippaasti yli puoli kiloa. Ruokavalioon on tähän pvään mennessä kuulunut, aamukaurapuuron lisäksi, naudan paistijauhelihaa (raakana ja keitettynä), keitettyä kananmunaa, kananrasvaa, vähäsuolaista voita, uuniseitiä, Almon pentupurkkiruokaa, naudan suikalepaistia ja keitettyä kanaa. Vitamiinit tietty tykö. Silakat piti jättää unholaan kun eivät maistuneet oikein edes koirille... Leikit on hurrjia (kiitos Katille ja Tamille leluista!!) ja Karma- setä osallistuu hoitotoimiin antaumuksella- kamarin oven ollessa avoinna Karma istuu ovenpielessä, sähisemällä varoittaa keittiössä vaanivasta vaarasta (koira) ja täten paimentaa penut pysyttelemään makuukamarissa. Uusia kuvia galleriassa. New photos in gallery.

26.11.2012

Vuorenvalloitusta ja siirtolaisuutta. BanaaniVille on käynyt ahtaaksi ja lapset ovat lentäneet pesästä. Koko makuuhuone on nyt yhtä suurta seikkailua. Leikit, kiipeilyt ja vaanimiset sujuvat moitteetta. Kaikki käyvät omatoimisesti vessassa ja ruokakin maistuu kohtalaisesti. Paremminkin kyllä voisivat syödä, Kiukulta vain riittää maitoa niin, että uskon sen hieman vaikuttavan kiinteän ruoan kelpaavuuteen. Uskaltaisn väittää, että vielä viralista väriä vailla olevasta naaraasta kehkeytyy äitinsä kaltainen suklaakilpikonna. Muuthan ovat sinikilpikonna, ruskea ja suklaa. Herttainen värisuora!

23.11.2012

Uusia kuvia lisätty galleriaan (linkki tuolla oikealla). Ensimmäiset todistetut vessakäynnit takana. Kiukku ei lainkaan ymmärrä, että lapsien pitäisi jo alkaa itsenäistymään ja meneekin pentujen perässä laatikolle "pyyhkimään".. Silakan vaihto kanaan oli menestys, kaksi nirppanokkaakin ovat nyt saaneet ensimmäisen ehtoollisensa. BanaaniVillen sisustukseen lisätty pahvilaatikkolinnake, joka osoittautui oivalliseksi kuurupiiloleikkien tukikohdaksi.

19.11.2012

Uusia kuvia lisätty galleriaan (linkki tuolla oikealla). Silmien rähmintä huomioitu, pahoittelut huonosta kuvienlaadusta. Alkaa Nikonilla olemaan tunnit täynnä, surku :( Pimeä vuodenaika ja makuuhuone antavat osansa nekin.. Vessalaatikolle on nosteltu tiheään tahtiin ilman näkyvää tulosta. Pitänee, annettujen ohjeiden mukaan, lainata aikuisten laatikosta pari kokkaraa näytiksi. Elämän Toiseen kiinteään ateriaan valmistaudutaan, josko nyt maittaisi kaikille! Kiukku on vähän turhankin runsasmaitoinen ja hyvinhoitava emo, maitoa riittää samoin kuin hoitointoa.. Silakkaa, kaurapuuroa ja voita edelleen menuussa. Huomenissa lisätään vähän maidonvastiketta notkistukseksi ja MultiCatia lisäevääksi, kun on enemmän aikaa kokkaukseen. Lämpölamppu siirretty ilmeisen tarpeettomana pois, koska IsoEmo Mia ei osaa pitää otsaansa siitä irti. Kuhmujen, palovammojen ja kirosanojen kautta tämäkin opittu. Taas.

18.11.2012

Iso päivä pienen Kissan elämässä: ensimmäinen kiinteä ateria ja BanaaniVilleen ilmestyneet hiekkalaatikot! Vain kaksi tyttöä kiinnostui, emo-Kiukun ohella, rakkaudella haudutetusta silakka-kaurapuuro-voi- annoksesta mutta alku tuokin! Kuvia Uudesta Päivästä lisätty Galleriaan (linkki tuolla sivussa). Pelletillä täytetyt vessat käytiin tutustumassa myös.

16.11.2012

Meillä on KUUSI Kissaa! Nyt pennutkin luetaan jo Kissoiksi, koska tänä aamuna havahduin siihen, että ne oikeasti näyttävät Kissoilta ja alkavat pikkuhiljaa käyttäytymäänkin kuin Kissat konsanaan. Sängystä peiton alta siirryttiin banaanilaatikon kautta maanantaina banaanikarsinaan ("BanaaniVille") patterin kylkeen. Kasvattaja kävi keskiviikkona katsastuksella ja väreiksi alkaa muodostumaan ruskea uros, sinikilpikonnanaaras, suklaanaaras ja yksi vielä "kinthaalla-suuntaan-jos-toiseen-naaras". Kovin vanhassa talossa taistellaan lattian vetoa vastaan mutta onneksi tuo sähköpatteri (kissanpedin värjäämä) toimii vielä ja sen kyljessä ja alla pennut viihtyvät. Pikkukalkkunoilta perintönä saatu lämpölamppu odottaa karsinan yllä toimintavalmiina pakkaspäivien varalta. Karma-kolli on osoittautunut esimerkilliseksi sijaisemoksi ja hoitaa pentuja kuin omiaan.

14.11.2012

Banaanilaatikossa kaikki hyvin. Kaikilla 300 g paino ylittynyt ja liikkumisen tarvetta esiintyy. Laatikolle on nyt piakkoin, Kiukun kanssa yhteistyössä tietenkin, keksittävä jokin toinen vaihtoehto jotta pentujen maailmankuva saisi avartua. Kolme uutta kuvaa ruskeasta pojasta lisätty galleriaan, linkki tuolla sivussa.

11.11.2012

Lisäpäivitys illalla: hetken kun silmä vältti niin johan sai taas pentusia etsiskellä. Uudeksi kodiksi muotoutui karvalla vuorattu ja fleecellä päällystetty banaanilaatikko kirjoituspöydän jalkotilasta.

Lahja ylitti odotetusti ensimmäisenä 300 g painon eivätkä muutkaan kaukana siitä ole. Eivät tahdo enää mahtua vaa´alle joten mittausvirheitä tulee. 16 vrk syntymäpvä tänään. Karma- kollin ja minun evakkoni päättyi ja yöllä Kiukku oli halunnut perhettä yhdistää sen verran, että oli siirtänyt pentunsa minun peittoni alle. Tyytyväisenä jäi kyllä uuteen vanhaan paikkaan niitä imettämään siirron jälkeen. Karma- eno on alkanut osoittaa kiinnostusta pentujen hoitoon. Kiukun ruokahalu on sanoinkuvaamaton, mutta onhan maidontuotantokin huipussaan.

09.11.2012

Hyvin menee! Liljan ja Lahjan painonnousu oli jostain syystä kovin pieni kuluneen vuorokauden aikana mutta katselen vielä huomiseen, josko oli kyseessä mittausvirhe. Pennut kun eivät kovin hyvin enää keittiövaa´alle mahdu tahi siinä pysy. Punnituspurkki avuksi siis huomenaamulla. Vuodevaatteet vaihdettu ja pesä edelleen kasassa. Uusia kuvia löytyy Pentukuvia- linkin alta (new photos).

06.11.2012

No news is good news? Huomenissa odotetaan viimeisten kahden pennunkin ylittävän 200 g painon. Kiukku hoitaa pentujaan erinomaisesti; makuuhuoneen ulkopuolella ei juuri viihdy. Tässä kuva pesärakennelmasta.. tuolla ne peiton alla jossain ovat koko sakki. Pesäkoppa ei kelpaa, sen ainoana tarkoituksena on pitää ilmanvaihto kunnossa ja pussilakana kohollaan =)

04.11.2012

Kaikilla pennuilla silmät auki, "kaikkihyvin" -olotila jatkuu. Pentujen purkkimuona ei emolle kelpaa joten pitänee ne säästää lapsille tulevaisuuteen. Pari uutta kuvaa onnellisista sängynvaltaajista lisätty galleriaan, linkki tuolla sivupalkissa. Sänkypesä aidattiin banaanilaatikoilla, patroonan ja Karma-kollin evakko soffalla siis jatkuu.

03.11.2012

Tähän päivään jo jotain uuttakin; aamupunnituksen ohessa havaittu kolme avointa silmää: Lystillä yksi ja Liljalla kaksi. Halloweeniin sopii tuollaiset alien-silmät; mustat isot mollukat. Painontarkkailutaulukko myös yleiseen jakoon; 29.10 tulokset olen ilmeisesti laittanut jollekin irtolappuselle jonka tämänhetkisestä sijainnista ei tarkkaa tietoa.. Kiukku kävi myös vaa´alla- raskauskiloja on tullut 600 g (paino 3.0 kg, normi 2.4).

Pentujen punnitusaika on joka pvänä ollut 07:30.

Pvm Lätsä Lysti Lilja Lahja
Synt 68 65 65 78
26.10 74 71 67 86
27.10 80 79 72 92
28.10 93 86 80 101
29.10        
30.10 120 108 103 127
31.10 128 121 114 146
01.11 144 136 128 160
02.11 154 148 143 170
03.11 164 162 158 184

 

02.11.2012

Alles in ordnung. Ei erikoista raportoitavaa -mikä on minun mielestäni ihan hyvä juttu. Silmät vähän alkaa raottumaan, painot nousevat tasaiseen tahtiin, emo syö ja voi hyvin, Karma-setä mukana hoitamassa pentuja.. tai jos nyt ei ihan hoitamassa niin vahtimassa ainakin. Muutama huonolaatuinen kuva sängynvaltaajista lisätty galleriaan- linkki löytyy tuolta oikealta "Pentukuvia" -kohdasta.

31.10.2012

Menee liian hyvin. Pitäisikö nyt olla tyytyväinen, kun ei ole -kerrassaan mitään- uutiskynnyksen ylittävää raportoitavaa? Pentujen päivittäinen painonnousu kiihtyy, jokainen omalla tahollaan. Silmät eivät vielä osoita aukeamisen merkkejä. Emo ja pennut voivat ja syövät hyvin. Ruskeasta pojasta (työnimeltään Lätsä) ollaan oltu kiinnostuneita Tampereen suunnalta, ehkä sittenkin tämä farmi säästyy pääluvun kasvulta.. :) Minulla ja Karma-Kolkkapoika-Kollilla jatkuu yöevakko tuvan sohvalla.

29.10.2012

Tarkastettu ja kuvattu. Ei vieläkään täyttä varmuutta muista kuin ruskeasta uroksesta ja siitä, että muut kolme ovat naaraita. Tämän hetken arviona tyttöjen väreistä ovat sini- tai ruskea kilpikonna, suklaakonna ja suklaa. Navat kuivuneet hyvin ja paino noussut oppikirjan mukaan. Viralliset pentukuvat kaikista otettu, linkki galleriaan löytyy sivupalkista. Kiukku jatkaa hyvinvointiaan.

27.10.2012

Muuttopäivä. Kiukku oli sitä mieltä että kissoille rauhoitettu makuukammari ei enää ole suojassa vihollisilta ja päätti ripotella pentunsa tupaan (keskelle viisipäistä belgianpaimenkoiralaumaa), liinavaatekaappiin (ylimmälle hyllylle kahden metrin korkeuteen) ja sänkyyn. Sinisen tytön etsintään upposi jo melkein kyyneleitä mutta lopulta kaikki koossa ja nyt pesä lukitussa makuukammarissa, sängyssä peiton alla. Ignatiaa sai hevosannoksen. Painot kaikilla epätasaisen nousujohteisia, emo syö hyvin ja on hyvinvoivan oloinen.

26.10.2012

Homeopatiaa ja lämpöä. Kiukku rauhoittui yöksi ja oppi imettämisen ihanuuden. Aamukolmelta heräsin pennun huutoon mutta syytä en löytänyt. Karmakin tottui tuoksuihin ja sähinät poissa. Aamupunnituksessa vaaleaa tyttöä lukuunottamatta kaikille tullut mukavasti lisää painoa. Vaaleankin paino noussut kyllä. Sunnuntaina katsotaan värit ja sukupuolet päivänvalossa kohdilleen. Kiukku syö ja voi hyvin.

25.10.2012

Koulusta kotiutuessani odotti ovella uloshinkuva Kiukku ja pesänä toimivassa koirahäkissä yksi kuivaksinuoltu ja syöneenoloinen pentu. Saatuaan minut häkin portinpieleen avustajaksi, pyöräytti emo vielä hyvin vaivattomasti kolme pentua lisää. Kasvattajan käynti toi seuraavan, alustavan, analyysin väreistä ja sukupuolista: ruskea uros, sininen naaras, "vaalea" naaras ja lila "poikatyttö". Punaista valoa syöttävä lämpölamppu ja illan hämäryys vaikeuttivat analyysia. Karma- setä oli luonnollisesti mukana synnytyksessä mutta äityi sitten käkättämään ja sähisemään Kiukun oudolle tuoksulle. Ignatiaa molemmille rauhoittamaan, Kiukulle lisänä Arnicaa ja Aconitumia synnytyksestä toipumiseen.

16.10.2012

Kiukun paino tällä hetkellä 3.6 kg (normi 2.4 kg). Eilisiltana oli jo lievää levottomuutta ilmassa ja perheenjäseniä yritettiin hilata pesään. Laskettuun aikaan on vielä 10 pvää, mutta vaisto vilkuttelee ajatusta aiemmasta synnytyksestä.

01.10.2012

Kiukun paino noussut viikossa 200 grammaa ollen nyt 3.2 kg (normioloissa 2.4 kg). Pikkuhiljaa aletaan duunailemaan pesää makuuhuoneeseen, tänään hankitaan uudet karva-aluset isoon koirahäkkiin, joka tällä kertaa tulee toimimaan pentusien ensimmäisenä kotina.

28.09.2012

Kiukku (Bishamon Iia Illuusia) vaikuttaa hyvinkin tiineeltä. 90 pvää tulee täyteen 26.10.2012. Kiukku (Bishamon Iia Illuusia) seems very, very pregnant. 90 days will be done at 26.10.2012.

22.08.2012

Kiukku (Bishamon Iia Illuusia) on yhä häämatkallaan, jolta on kuulunut hyviä uutisia. Näin ollen burmanpentuja odotetaan syntyväksi viikolla 43 yhdistelmästä Bishamon Iia Illuusia x CH FI*ZirCat's Grand Canyon. Pennut syntyvät sijoituskodissaan Liedossa.

Kiukku (Bishamon Iia Illuusia) is still on her honeymoon and I had some good news from there, so hopefully burmese kittens are expected for week 43 from combination Bishamon Iia Illuusia x CH FI*ZirCat's Grand Canyon. Kittens will be born in their foster home at Lieto.