Burmankissat

Burma on silkkiturkkinen, kultasilmäinen hurmaaja ja miellyttävä seurakissa. Luonteeltaan burma on eloisa ja leikkisä vielä vanhanakin. Se on myös oppivainen ja älykäs sekä alati kiinnostunut uusista asioista. Burma tarvitsee perheeltään paljon aikaa ja seuranpitoa. Lähimmäisilleen burma osoittaa loputonta rakkauttaan, se sopii erinomaisesti sekä lapsiperheisiin että elämään toisten eläinten kanssa.

Burma on itsenäinen mutta samalla erittäin seurallinen kissa. Burmaa usein kutsutaankin "koirakissaksi". Kun sinulla on burma, et ole koskaan yksin. Sitä uskollisempaa ystävää on vaikea löytää.

Ensimmäinen burmani oli kotiini uudelleensijoitettu ruskea kastraattiuros Aamutuulen Vilhelmi, "Walde". Walden luonne oli aivan omaa luokkaansa. Korkeassa iässä esiintulleen munuaisten vajaatoiminnan myötä Walde vartioi puutarhaansa nyt mullan alla. Kuukautta kauempaa ei talomme ilman burmaa pärjännyt; Walden kanssa samoja Arbiter- esivanhempia omaava sininen "Karma" otti paikan haltuunsa kollin elkein. Karmalle kaveriksi saapui marraskussa 2009 sijoituskissana veljentyttärensä, suklaakilpikonnanaaras Kiukku. Heinäkuussa 2014 kartanomme kolmanneksi burmaksi muutti ruskea siitoskolli nimeltään.. Kolli :)

Kollin naisseikkailujen tuoksut eivät olleet kotolaisten mieleen ja tuhlaajapoika sai kylmää kyytiä siirtyen sitten suosiolla kastroinnin jälkeen ikäihmisten tukiasunnossa majailevan Maija-tädin elämänkumppaniksi. Kiukku menehtyi syksyllä 2015 todellä ikävässä onnettomuudessa naapurin vapaana ulkoilleen koiran toimesta. Karmalle saimme elokuussa 2016 pitkällisen harkinnan jälkeen kaveriksi Kämmiksi ristityn parhainta maatiaisrotua edustavan kollipojan.

Kattien omille sivuille voit navigoida Ajankohtaista- otsikon alta.