FI&EST CH BH JK2 HK1 Xilly´s Meta-Major "Manne"

Sire: Xilly´s Flying Start
Dame: Meta des Ardents Fauves

30.7.1993- 14.10.2006

HD: A/A
ED: 0/0
Eyes: clear

Manne muutti taloomme 3,5-vuotiaana käytyään toistuvasti edellisen perheensä uuden uroskoiran kimppuun. Jokisalon Anne säilyi kuitenkin Mannen papereissa toisena omistajana ja toimintamalli pelitti hyvin. Meilläkin Manne sai ensimmäisenä iltanaan pöllytyksen Hiski-tervultamme joten rauhaisasta yhteiselosta sai vain haaveilla mutta onneksi talomme on sen verran laaja pinta-alaltaan, että kaikki kuitenkin mahtuivat olemaan ja elämään eikä uutta sijoituskotia enää tarvinnut etsiä.

Manne oli Oona- ja Oodisiskojensa tavoin perinyt isältään Tinolta sen uskomattoman upean luonteen, jota vain Tino voi periyttää. Emän puolelta oli taas tullut muutama esivanhempaisgeeni, joiden ansiosta Manne oli lähes täydellinen kopio legendaarisesta malinoisista, Cesar de L´Assasta. Tähän seikkaan Abel Renard des Ardents Fauves-kennelistä oli äärimmäisen ihastunut.

Ulkonäkö palkittiin myös näyttelyissa; mm. vuoden 1998 erikoisnäyttelyssä Manne oli malinoisien VSP ja 2005 VSP-veteraani. PK-puolella Manne kisasi neljä kertaa saavuttaen tulokset BH, JK1, JK2 ja HK1 joista ensimmäinen jälkikisa toi samalla alokasluokan rotumestaruuspronssia. Hakukisan tarina on vertaansa vailla: jostain syystä olin itse estynyt kisaamaan joten pyysin hakuporukassamme Nallehukan Romeolla treenannutta Gustafssonin Evaa toimimaan Mannen ohjaajana. Kerroin puhelimessa käskyt joita olin käyttänyt ja niin tämä täysin kokematon parivaljakko vain meni ja nappasi 2-tuloksen ja koulutustunnuksen. Myös Manne toimi vartiokoirana Securitas Oy: ssä

Manne lopetettiin lokakuussa 2006. Nopeasti levinneelle, vuotavalle pernakasvaimelle ei voitu enää mitään. Karille ja Mirjalle suuret kiitokset tuestanne. Kiitos myös kasvattaja Sadulle, kanssaomistaja Annelle sekä Tino-isän omistaneelle Kirsille ihanasta koirasta.