BH HK3 Násti Myllesheim "Nappi"

Sire: Django des Ardents Fauves
Dame: PH1 Jessy Myllesheim
HD: A/A, ED: 0/0, Eyes: clear
Om. Miia ja Pekka Käär, Rusko

Minulta tiedusteltiin koiraa, jonka kanssa saisi "keskittyä olennaiseen"
Olin sattumoisin juuri hankkimassa itselleni urospentua hollantilaiskenneliin odotettavasta pentueesta, jonka sukutaulu oli omia päämääriäni ajatellen erittäin mielenkiintoinen. Emä Jessy on hyvin voimakasviettinen ja vahva narttu, jonka ranskalainen isä on menestynyt Ranskan Ringissä erinomaisesti. Jessyn emään olin tutustunut jo aiemmin useassa eri yhteydessä. Pentueen isän Djangon olin tavannut pari vuotta aikaisemmin Belgiassa; samalla tapasin myös sen sisaruksia ja toisen sen vanhemmista. Odotettavissa oli sitä, mitä tilattiin ja niinpä Nappi muutti Käärin perheeseen Ruskolle. Omistajiensa mukaan tilausehdot täyttyivät ja olen tästä erittäin tyytyväinen.

Näyttelyarvostelun mukaan Nappi on isohko, vankkarakenteinen, voimakas, riittävän pitkärunkoinen, riittävän hyvin edestä ja takaa kulmautunut ja kaikinpuolin terverakenteinen uros. Se on koostaan huolimatta erittäin ketterä ja nopea. Se on vahva ja esim. pulkan/suksien vetäminen on sen suurinta huvia.
Oikeastaan mikä vaan tekeminen on Napille sitä "suurinta huvia". Se on aina valmis, oli sitten kyseessä pyörälenkki, esine-etsintä, tottistelu, hakutreenit tai lasten kanssa "reenaaminen". Nappi on suorittanut BH-kokeen kja se kilpailee pk-haussa 3- luokassa sekä agilityn 1- luokassa. Vaikka se "kohta päästäkseen hommiin" pitää melkoista mekkalaa ja antaa itsestään varsin rauhattoman vaikutelman (kauniisti ilmaistuna), pystyy se tehtävän ja käskyn saatuaan keskittymään ja rauhoittumaan eikä se ilmennä minkäänlaista liiallista rauhattomuutta suoritusten aikana. Myös kotioloissa Nappi on erittäin rauhallinen. Se elelee suurperheessä neljän alle 6-vuotiaan lapsijoukon jäsenenä tullen erinomaisesti heidän kanssaan toimeen.

Nappi ei ole erityisen kiinnostunut vieraista ihmisistä tai koirista. Se käy toki tervehtimässä vieraat ja viihtyy rapsuteltavana erittäin hyvin, mutta muualla vastaan tulevat ihmiset ja koirat ovat pääosin sille yhdentekeviä. Perheen muiden koirien kanssa se on aina tullut hyvin toimeen. Hakumetsässä se leikkii maalimiesten kanssa mielellään, leikin ollen selkeästi tärkeämpää kuin maalimiehen kehut tai huomio. Ilmaisutapana on haukku, mikä tulee rohkeasti mutta ei aggressiivisesti.

Nappi oppii nopeasti ja tahtoo aina miellyttää. Ohjaajan kehut ovat leikin ohella paras palkka. Nappi ei ole itsevarmasta olemuksestaan huolimatta lainkaan röyhkeä tai dominoiva, vaan varsin ohjaajaherkkä ja helposti hallittava. Hallittavuutta häiritsee vaan älytön nopeus ;) Nappi ei ole koskaan osoittanut arkuutta minkäänlaisilla alustoilla tai pelkoa kaatuvia, putoavia tai lentäviä tavaroita/leluja kohtaan. Testit on suoritettu suurperheen ääriolosuhteissa.

Nappi ei ole erityisen kova vahtimaan taloa/pihaa/autoa/laumaa mutta ilmoittaa kyllä, jos alueelle joku saapuu. Tätä kirjoitettaessa Nappi viettää tapaturman vuoksi neljättä viikkoa jalka kipsissä, käyden vain pikku ulkoiluilla remmissä. Asiantilan Nappi on hyväksynyt ilman minkäänlaista häiriökäyttäytymistä.
Omistajiensa mukaan Nappi on "ihan unelma harrastuskoira ja niin mukava kotikoira kuin mali nyt yleensä voi" :)

Nappi löytyy SBPKY:n jalostusuroslistalta. Hanki siis nartullesi hyviä pentuja yhdellä Napin painalluksella =)