Malinuts Oahpis "Kenne"

 

Eyes: clear
HD A, ED 0/0
Knees, back ok
*11.04.2007- 22.04.2013 (brain tumor)

Kenne jäi kotiin emänsä hoiviin O- pentueestani. Tarkoituksenani oli sijoittaa Kenne kotiin, jossa se saa laumaansa enemmän ihmisiä kuin eläimiä ja jossa sille ehditään antaa sen kaipaama puuhastelu. Ensimmäinen sijoituskoti oli loistava, mutta naapurit eivät olleet järin ihastuneita kerrostalon käytävillä kaikuvaan ulvontaan. Omakotipaikka siis hakuseen:) Yksi asia johti toiseen, ja Kenkku päätyi asustelemaan emänsä kanssa tätini hoiviin, kotikoiran arkea viettäen.

Kenne oli hyvin sosiaalinen, vilkas ja äärimmäisen kiero akka. Se tuli toimeen kaikenikäisten ja -rotuisten koirien ja ihmisten kanssa. Sitkeyttä löytyi, ainakin jos kyseessä serkkupojan tai ohiajavien polkupyöräilijöiden hätyyttäminen -tai äiteeltä karkuunjuoksu. Peruskäskyt se osasi, varmasti kaaliin oli jäänyt muutakin mutta kummasti tuntui unohtuvan ne komennukset kun maailmassa on niin paljon juttuja, joita tekemällä voi ärsyttää ihmisiä.

Kentällä Kennen kanssa käytiin kerran, ihan leikillään heiluteltiin liinan päässä olevaa patukkaa. Agiliitohallilla Miettisen Hannan kärsivällisyys palkittiin kun parissa tunnissa kaikki agilityesteet pujottelua lukuunottamatta tulivat opituiksi! Kiitos Hannalle!! Kenne oli tullut huimasti emäänsä, sillä oli puolustus- ja taisteluhalua aivan riittävästi. Saalisvietti oli sekin riittävä.. SKL luonnetesti suoritettiin heinäkuussa 2009 tuloksin: Toimintakyky +1 kohtuullinen, Terävyys +1 pieni, Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty, Taisteluhalu +2 kohtuullinen, Hermorakenne +1 hieman rauhaton, Temperamentti +1 erittäin vilkas, Kovuus +1 hieman pehmeä, Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin, Laukauspeloton. Total 142.

Näyttelyissä Kenne kävi kolme kertaa, vuoden 2008 erikoisnäyttelystä tuloksena Exc ja juniorinarttujen kolmas sija, 2009 erikoisnäyttelystä avo EH ja 2009 Turun KV- nlystä NUO Exc1. Arvostelut erittäin hyviä. Kenne on käynyt myös SBPKY:n ulkomuodon jalostustarkastuksessa ja TAN-testissä jossa sosiaalisuus ja laukauspelottomuus ok mutta taistelun sijaan kiinnosti naapurikoiran saalistus :).

Kenkun silmät on peilattu puhtaiksi 08/2010 ja selkä, lanneranka, lonkat, kyynärät ja polvet kuvattu terveiksi 2008/Ventelä

Kenne jouduttiin yllättäen lopettamaan magneettikuvista löytyneen hyvänlaatuisen, mutta leikkaamattomissa olleen aivokasvaimen vuoksi. Eläinlääkärin lausunto tapahtuneesta löytyy sivupalkin navigoinnista.

Kenkku on emänä/ Dame for Malinuts C- ja Z- pentueissa.