BH IP3 MH Onyx Myllesheim "Pekka"

Manne-uroksen (Xilly´s Meta-Major) poismentyä avautui kodissamme suuren, tumman uroksen kokoinen aukko. Mannea ei kukaan, koskaan, pystyisi korvaamaan mutta jotain tasapainoa akkavaltaan oli saatava. Mieheksi taloon saapui Pekka, jonka vanhempiin ja sisaruksiin olin tutustunut & ihastunut Hollannissa ja Belgiassa. Pekan kanssa aloitettiin treenaus jo matkalla Hollannista kotisuomeen:) Suojeluharrastuksen makuun olin päässyt jo Himmelin kanssa, nyt sitten oli päämääränä pilata koira ihan omakätisesti, pennusta lähtien.

Pekka on toinen elämäni aikana pentuna itselleni tullut koira ja siitä on hyvää vauhtia kehittymässä "elämäni koira". Aikaisemmasta tavoitteellisesta pennun kouluttamisestani oli päässyt kulahtamaan 12 vuotta. Kun käsiin sitten sattuukin yksilö, jolta eivät vietit helpolla kylläänny ja jolla on voimaa ja massaa järkeä enemmän, saa nöyrästi laskeutua takaisin alokkaan tasolle ja kaivaa Hallgrenit kiltisti iltalukemisekseen.

Pekkaa on treenattu suojeluun, MondioRingiin, henkilö- ja esine-etsintään sekä jäljelle. Pieniä takapakkeja lukuunottamatta koulutus on edennyt hyvin, BH-koe suoritettiin elokuussa 2009 ja kisakentät on korkattu suojelussa kesällä 2011. Tällä hetkellä on kilpailukirjaan merkitty IP2; jäljen ja tottelevaisuuden koulutus kun ei ole sujunut aivan niinkuin Strömsössä... C- osuuden kanssa ei ongelmia ole. Pekka oppii nopeasti- myös väärät toimintamallit; paremman ohjaajan käsissä koira voisi olla jo.. vaikka missä :).

Heinäkuussa 2009 SKL luonnetesti keskeytettiin koiran "vaikean koulutusvaiheen ja nuoren iän vuoksi" tuomareiden ja omistajan yhteispäätöksellä. Huhtikussa 2010 Pekka suoritti MH-kuvauksen hyväksytysti ja loistavin tuloksin. Tulokset TÄÄLLÄ, molemmat testit nähtävillä YouTubessa. Kotikäytössä Pekka on dominoiva ja vahva uros, jonka nuppi kestää sekä tekemisen että tekemättömyyden. Se tulee loistavasti toimeen perheen muiden eläinten kanssa, vieraita ihmisiä kohtaan Pekka on sosiaalinen mutta dominoiva. Sen ärsykekynnys on matala ja se syttyy nopeasti asiaan kuin asiaan mutta on kuitenkin hallittavissa.

Pekastä ei näyttelytähteä saa mutta sen rakenne on rodunomainen ja terve. Vuoden 2009 erikoisnäyttelyssä tuloksena AVO H (Open class Good) ja vuonna 2008 JUN EH/ Very Good. SBPKY:n ulkomuotoarviossa (Jesper Andersson) Pekka sai yleisvaikutelmasta, tyypistä, korvista ja pään linjoista arvosanan H, kun kaikki muut koiran osat olivat luokkaa EH ja ERI. Jalostustarkastuksen tulokset TÄÄLLÄ. Epävirallisessa TAN- testissä Pekka veti täydet pojot joka osiosta (laukauspelottomuus, sosiaalisuus, taistelutahto). Silmät peilattu puhtaiksi 2008, 2010 ja 2014, lonkat, kyynärät, polvet, olat, selkä ja lanneranka kuvattu terveeksi 2008/Ventelä. Pekka on isänä Malinuts C- ja Z- ja L- pentueissa.

Iso Käsi maalimies Jarmo Määttäselle Pekan kuntoonlaitossa; isot kiitokset ansaitsevat myös maalimiehet Mika Laaksonen ja Kim Maijala, Sanna Backman personal trainauksesta ja Sairasen perhe vieraissakäynneistä.